Ana içeriğe atla
SQL’de Değişken İsimlendirme Kuralları

SQL’de tablo adları, alan(field) , veritabanı dosyası, indeks vb. isimler değişken isimleridir. Genel geçer değişken isimlendirme kurallarına burada da dikkat etmek, sağlıklı uygulamalar meydana getirebilmek için çok önemlidir. Bundan dolayı bu kurallara burada yer verdik. Genel kanı bu türden bir kaygının yersiz olduğu yönünde olsa da bazen oldukça kritik hatalar ortaya çıkabilmektedir.

1. Değişken isimleri, harf ile başlamak zorundadır.
2. Değişken isimleri, harf, rakamlar ve ‘_’ dan oluşmak
zorundadır.
3. Değişken isimlerinde Türkçe’de ki noktalı harfler (İ,ı,Ğ,ğ,Ü,ü,Ş,ş,Ç,ç,Ö,ö,) yer alamaz.
4. Ayrılmış kelimeler değişken adı olamazlar (select, like, not, or, delete, update vs.)
5. SQL büyük-küçük harf duyarlı değildir.
6. Değişken isimlerinde boşluk yer alamaz.

Değişken isimlendirme
notasyonları:
1.Deve notasyonu: degiskenAdi şeklinde yazılır.
2.Alt çizgi notasyonu: degisken_adi şeklinde yazılır.
Veritabanı programlamada, büyük-küçük harf duyarlılığı olmadığından genellikle alt çizgi notasyonu kullanılır ve değişken adları küçük harf olarak verilir. Ancak bu bir kural olmayıp sadece okunurluğu artırmak için programcıların bir çoğu tarafından tercih edilen bir yoldur.
NULL mu, boşluk mu?
Bir kayıt için, alanlardan biri hiç girilmediği için boş olabilir veya bilgisayardaki space tuşunun karşılığı ASCII değeri girilmiş olabilir. Space(ASCII-32 karakteri)
tuşuna basılarak elde edilmiş boşluk ile daha hiçbir bilgi girilmemiş olan boşluk bilgisayar dilinde birbirinden farklıdır. Daha önce hiçbir şey girilmemiş alan için NULL terimi kullanılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Toprak Kokusu

Duymaz mı oldum şimdi kulaklarım Göremez mi oldum gözlerim İçime çektim Nerede şimdi o toprak kokusu İnsan en çok neye hasret, İnsan artık kendine hasret Kimse kimseyi tanıyamazdı olmuştu ya; Heyhat! İnsan kendi kendini tanıyamaz oldu, Toprak kokusunu duyamadan büyüyecekler Yağmur yağardı sonra her yer insan kokardı İnsan insanı çekerdi kendine, Sonra en başa dönerdi Bir daha çekerdi içine kendini Ya insan kendi kokusunu unutursa?

Netbeans & Hadoop ile Kelime Sayma Programı Wordcount with Hadoop in Netbeans

Özet Ubuntu 9.10 üzerinde gerekli olan java kurulumlarını yaptıktan sonra hadoop'un en son sürümü olan hadoop 0.20.02 sisteme entegre edelim NetBeans 6.7.1 de karmasphere hadoop application güncellemesini ayarlamakla başlayalım.Daha sonra birçok sistemde kullanışlı olan wordcount uygulamasını build ederek ;sonradan hadoop job oluştururken kullanılacak jar dosyamı oluşturup.Wordcount job uygulamasını run ederek daha önceden oluşturduğum input dizinindeki text dosyaları işlenerek output dizini altında hangi kelimeden kaç tane kullanıldığını test edelim. Keywords WordCount, Hadoop, NetBeans, MapReduce, Karmasphere, Job 1. Giriş İlk olarak hadoop nedir ile projeye başlamak istiyorum. Dağıtık sistemlerde en çok kullanılan program Apache'nin Hadoop ’udur. Hadoop, Java programlama dilinde yazılmış framework’tür. Amacı Google Dosya Sistemi teknolojisi olan Map- Reduce algoritmasını birçok bilgisayara dağıtarak uygulamayı sağlamaktır. Google, Yahoo ve Facebook gibi büyük internet sitel...

Yazılım Geliştirme Döngüsü

Yazılım geliştirme aşamaları her zaman için sorunu beraberinde getirir.Bu fotoğrafta bu süreç içerisinde karşılaşılan sorunları açıklayan güzel bir örnek olmaktadır.Çok basitçe talep edilip yapılması gereken bir iştir:Salıncak kurmak. Ama bunu açıklarken "Hani küçükken sallanırdık","çok mutlu olurduk".. gibi açıklamalar yaparız.Karar verme durumunda talep eden ve edilen arasında yazılımda da bu tür anlaşmazlıklar olur. 1. Resimde müşterinin beklentisini açıklama şeklidir.Çok basitçe bir şeyi açıklarken bile bir cümlede anlatabileceğimiz bir durumu uzatır 10 dk anlatırız ya ,"Yarın eskişehir adalar migros önünde saat 2'de buluşalım" demek isteriz :) ama bunu ancak 10 dk'da anlatırız. 2.Resimde müşterinin anlattıklarından Proje liderinin anladığı veya kafasına göre yorumlama biçimi diyebiliriz ve genelde "useless" olur :) 3.Resimde ise analistin dizayn şeklini yansıtır.Yeni bir şey gibi olsa da gerçek hayatta uygulama zorluklarını yansıtır....